Zmrzlinový dort Dacquoise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 114 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 93.5 mg
 - Draslík 312.7 mg
 - Vláknina 4524 mg
 - Vitamín A 4524 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dva plechy pokryjeme papírem na pečení. Na jeden nakreslíme podle talíře dva kruhy o průměru 20 cm, na další plech jeden.
 - 
                                2
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháváme cukr, až je sníh lesklý a tuhý. Do sněhu opatrně vešleháme kakao, až se zcela rozpustí.
 - 
                                3
1/3 bílkového sněhu rozprostřeme na celou plochu obou kruhů na plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 140°C asi 75 minut. Placky necháme vychladnout na plechu. Potom je odlepíme z papíru a necháme zcela vychladnout, následně vložíme na 30 minut do mrazáku.
 - 
                                4
Polovinu kávové zmrzliny dáme na 30 minut do lednice, aby změkla. Na mrazuvzdornou mísu položíme sněhovou placku, pokryjeme ji změklou kávovou zmrzlinou a dáme na 30 minut do mrazáku. Vyjmeme, přiklopíme druhou plackou, pokryjeme zbytkem zmrzliny a navrch položíme poslední placku. Uložíme na 4 hodiny do mrazáku.
 - 
                                5
V míse ušleháme smetanu na tuhou šlehačku, přidáme moučkový cukr a kávový likér. Zmrazený dezert potřeme šlehačkou a posypeme praženými plátky mandlí. Znovu dáme do mrazáku a vyjmeme až před servírováním.