Karamelová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 165 g Cukr třtinový
  • 150 g Cukr krupice
  • 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 132.8 mg
  • Draslík 55.6 mg
  • Vláknina 63 mg
  • Vitamín A 63 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku na středním plameni necháme rozpustit máslo, vmícháme mouku. Postupně vmícháme smetanu a zahříváme za stálého míchání až směs zhoustne, vmícháme cukry.

Komentáře k receptu