Omáčka se šalvějí a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 402 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 3.8 mg
 - Draslík 214 mg
 - Vláknina 9007.2 mg
 - Vitamín A 9007.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 235.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílou cibuli nakrájíme nahrubo, podlijeme vodou a vaříme 7 minut. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Bílý chléb natrháme na kusy, zalijeme mlékem, necháme asi minutu namáčet a rukou důkladně vymačkáme. Smícháme chléb s cibulí, posekanou šalvějí, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Takto připravená omáčka se používá jako nádivka do pečené kachny nebo se smíchá s trochou vypečené šťávy z kachny a podává se zvlášť v omáčníku.