Anglický krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 285.2 mg
 - Draslík 24.8 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 465.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem prohřejeme v kastrolu k bodu varu. Odstavíme a necháme asi 10 minut stát. Několik semínek vanilky vyškrábeme do mléka a lusk vyjmeme.
 - 
                                2
Žloutky utřeme s cukrem, přišleháme k nim horké mléko a směs vrátíme do kastrolu. Na mírném ohni těsně pod bodem varu krém za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
 - 
                                3
Krém přecedíme do mísy a podáváme.