Pražma s čedarem
Suroviny
- 1200 g Pražma
 - 10 g Citronová kůra
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 35 g Sýr Čedar
 - 20 g Petržel - nať
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 150 ml Voda pitná
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 4 plátek Citrony
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1267 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 228.9 mg
 - Draslík 1136.3 mg
 - Vláknina 1950.5 mg
 - Vitamín A 1950.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ryby podélně rozkrojíme a klademe je do máslem vymazané zapékací mísy. Porce osolíme, opepříme a posypeme citronovou kůrou.
 - 
                                2
Zakapeme citronovou šťávou a odměřeným množstvím vody. Mísu zakryjeme papírem na pečení, který jsme pomastili máslem.
 - 
                                3
Asi 20 minut pečeme v předehřáté troubě při 160 °C.
 - 
                                4
Ryby dáme na vyhřátý žáruvzdorný talíř, přikryjeme a udržujeme teplé. Výpek přecedíme a uschováme.
 - 
                                5
Uděláme bílou omáčku: v hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Asi 2 minuty smažíme, průběžně promícháváme. Postupně ji zaléváme mlékem a vypečenou šťávou. Zredukujeme. Dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                6
Bílou omáčkou zalijeme ryby, posypeme sýrem a 3–5 minut je 10 cm pod horkým grilem grilujeme, až se prohřejí a omáčka má na povrchu zlatavou kůrku.
 - 
                                7
Servírujeme, zdobíme kolečky citrónu a snítkami petrželové natě.