Anglické mětynky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 146 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 8.6 mg
 - Draslík 7.2 mg
 - Vláknina 4341 mg
 - Vitamín A 4341 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku se sušeným droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Přilijeme mléko a 150 ml vlažné vody. Vypracujeme hladké, vláčné těsto, které hněteme ještě 10 minut.
 - 
                                2
Těsto vložíme do mísy vymazané olejem, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
 - 
                                3
Na pracovní desce těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Vytvarujeme bochánky, které urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem. Každý bochánek uprostřed propíchneme rukojetí vařečky, kterou několikrát otočíme. Povrch ještě propícháme vidličkou. Bochánky přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme 20 minut dokynout.
 - 
                                4
Před pečením mětynky mírně poprášíme hladkou moukou a pečeme v silně vyhřáté troubě 15-20 minut. Po upečení necháme vychladnout.