Omeleta Bennett
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 737 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 569.5 mg
 - Draslík 525.9 mg
 - Vláknina 66.3 mg
 - Vitamín A 66.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky a bílky oddělíme do misek. Ke žloutkům přidáme 2 lžíce smetany a metlou ušleháme do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme 1 lžíci sněhu, promícháme a zlehka vmícháme zbylý sníh, vykostěnou, na kousky nalámanou uzenou tresku a polovinu nastrouhaného parmezánu. Nakonec směs opepříme.
 - 
                                2
Ve velké pánvi zpěníme máslo, nalijeme připravenou směs a necháme ji vespod ztuhnout. Potom špachlí omeletu nadzvedneme, aby tekutá směs mohla stéct od středu ke stěnám pánve.
 - 
                                3
Omeletu posypeme zbylým sýrem, zalijeme zbylou smetanou, vložíme pod rozpálený gril a dopečeme.
 - 
                                4
Upečená omeleta má být na povrchu zlatavá. Ihned podáváme.