Londýnské ořechové řezy
Suroviny
- 140 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 190 g Ořechy vlašské
 - 200 g Cukr krupice
 - 50 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 4 polévková lžíce Marmeláda malinová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 29 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 137.4 mg
 - Draslík 119.9 mg
 - Vláknina 4052.9 mg
 - Vitamín A 4052.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hladké mouce rozdrobíme máslo, přidáme moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru a kypřicí prášek. Vypracujeme těsto.
 - 
                                2
Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát, položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme marmeládou.
 - 
                                3
Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme cukr, znovu prošleháme a nakonec vmícháme mleté ořechy. Směs rozprostřeme na marmeládu.
 - 
                                4
Plech vložíme do středně vyhřáté trouby a moučník pečeme 25-30 minut.
 - 
                                5
Po vychladnutí nakrájíme na řezy a podáváme.