Klobásy zapečené v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Klobása vepřová
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 976 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 1603 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 278.2 mg
  • Draslík 652.9 mg
  • Vláknina 1968.8 mg
  • Vitamín A 1968.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku se solí, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj vejce rozkvedlaná s trochou mléka. Prošleháme, aby se dobře zapracovala mouka. Vešleháme zbylé mléko a znovu dobře promícháme. Vzniklé lité těstíčko necháme asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Do zapékací mísy nebo do pekáčku vlijeme olej, vložíme klobásy a v oleji je obrátíme. Pečeme v silně vyhřáté troubě 5-10 minut.

  • 3

    Potom okolo klobásek nalijeme těstíčko a pečeme ještě 30 minut ve středně vyhřáté troubě, až těsto vyběhne a bude na povrchu křupavé.

  • 4

    Ihned podáváme.

  • 5

    Pokrm můžeme podávat s cibulovou omáčkou, hořčicí a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu