Masové kuličky s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 125 g Vepřové maso mleté
  • 180 g Paprika červená
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Víno jablečné
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 756 mg
  • Vláknina 6815 mg
  • Vitamín A 6815 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme vepřové maso s hovězím, směs osolíme a opepříme. Na pomoučené desce z ní uděláme 16 stejných kuliček.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, vložíme do něj masové kuličky a zprudka je smažíme. Vyjmeme je a osušíme na papírových ubrouscích. Hrnec odstavíme na mírnější oheň, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a několik minut smažíme.

  • 3

    Do hrnce vrátíme masové kuličky, přilijeme jablečné víno, přidáme rajský protlak, nakrájený celer, papriku, žampiony, cukr, podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, přikryjeme a 20-30 minut zvolna podusíme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu