Anglické jehněčí kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 668 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 2000.7 mg
 - Vláknina 16628.2 mg
 - Vitamín A 16628.2 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do zapékací mísy dáme polovinu na plátky nakrájených brambor, zakryjeme je polovinou cibule, na ni položíme osolené kotlety, petrželku, tymián, bobkový list a pepř. Přikryjeme vrstvou zbylé cibule a nakonec bramborami. Každou vrstvu osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Zalijeme vodou, aby byla mísa do poloviny plná. Zakryjeme těsnou poklicí, dáme do trouby předehřáté na 160 °C a 2-2 1/2 hodiny dusíme, dokud nejsou maso i brambory měkké.
 - 
                                3
Bez poklice pečeme při 220 °C 20-30 minut, vrchní vrstvu necháme zapéci dohněda . Před podáváním zasypeme petrželkou.