Skopová skotská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 103 g
 - Sodík 340 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 112 mg
 - Draslík 627.8 mg
 - Vláknina 5731.7 mg
 - Vitamín A 5731.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopové maso z předku očistíme a opláchneme. Zeleninu očistíme a rozkrájíme na větší kusy, cibuli na osminky. Zelí očistíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na nudličky. Krupky propláchneme a necháme okapat. Petrželovou nať nadrobno nasekáme.
 - 
                                2
Maso vložíme s krupkami do studené vody, osolíme, opepříme a na mírném plameni pomalu vaříme. Když je maso poloměkké, přidáme očištěnou zeleninu a dovaříme. Měkké maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na kousky. Ve vývaru mezitím vaříme zelí. Na závěr přidáme obrané maso, petrželovou nať, necháme přejít varem.