Smetanová drůbeží polévka s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 641 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 412.6 mg
 - Draslík 197.1 mg
 - Vláknina 4880 mg
 - Vitamín A 4880 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, žloutky rozšleháme ve smetaně.
 - 
                                2
Polovinu mandlí s moukou osmažíme na másle, zašleháme vývar a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni. Na konec vmícháme víno a smetanu se žloutky, poté už jen zahřejeme, nevaříme. Polévku rozmixujeme a podáváme se zbylými mandlemi, které jsme nasucho osmažili. Podáváme jako předkrm.