Wiltshirská dušená plec
Suroviny
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 1500 g Vepřová plec
 - 250 g Švestky sušené
 - 450 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 919 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 538 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 177.5 mg
 - Draslík 1180.9 mg
 - Vláknina 7502.5 mg
 - Vitamín A 7502.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozehřejeme olej a postupně přidáváme očištěné, na kostky nakrájené a osolené maso, opékáme asi 5 minut. Maso v pánvi posypeme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme med, ocet, sójovou omáčku, sůl a pepř. Pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.
 - 
                                2
Potom do pánve přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony, vypeckované sušené švestky a dusíme, až je maso úplně měkké.
 - 
                                3
Před podáváním podle chuti okořeníme a posypeme petrželkou.