Wiltshirská dušená plec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1500 g Vepřová plec
  • 250 g Švestky sušené
  • 450 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 919 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 1180.9 mg
  • Vláknina 7502.5 mg
  • Vitamín A 7502.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme olej a postupně přidáváme očištěné, na kostky nakrájené a osolené maso, opékáme asi 5 minut. Maso v pánvi posypeme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme med, ocet, sójovou omáčku, sůl a pepř. Pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.

  • 2

    Potom do pánve přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony, vypeckované sušené švestky a dusíme, až je maso úplně měkké.

  • 3

    Před podáváním podle chuti okořeníme a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu