Anglický jarní salát z bílého zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 134 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 22.4 mg
 - Draslík 231.9 mg
 - Vláknina 7225.8 mg
 - Vitamín A 7225.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hlávkového zelí odstraníme povadlé a poškozené listy a vykrojíme košťál. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do misky. Očištěnou mrkev hrubě nastrouháme a smícháme se zelím. Suroviny osolíme, dochutíme pepřem a opět promícháme.
 - 
                                2
Zálivka: Ve vhodné nádobě promícháme jogurt s olejem. Přidáme tatarskou omáčku, bílé víno, citrónovou šťávu. Všechny suroviny dobře prošleháme a hotovou zálivkou zalijeme salát.
 - 
                                3
Posypeme nasekanou petrželovou natí, salát naporcujeme na talíře a podáváme.