Ovocný letní nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 243 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 380.7 mg
 - Vláknina 20873.3 mg
 - Vitamín A 20873.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formy na pudinky vymažeme rostlinným tukem, z plátků toastového chleba odkrojíme kůrku a polovinu střídky položíme na dno forem. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr a svaříme, přisypeme omyté ovoce a povaříme pár minut doměkka. Ovoce i s vodou nalijeme do forem, zakryjeme druhou polovinou chlebové střídky, zatížíme malými talířky a dáme do lednice vychladit.
 - 
                                2
Asi po třech hodinách nákypy překlopíme na talířky a podáváme.