Anglické hvězdičky
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká
 - 80 g Máslo
 - 100 g Cukr moučkový
 - 100 g Lísková jádra
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřící prášek do pečiva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Hřebíček
 - 2 polévková lžíce Tuk
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 211.5 mg
 - Draslík 37.1 mg
 - Vláknina 1344 mg
 - Vitamín A 1344 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr, změklé máslo, vejce a žloutky utřeme do pěny a pak postupně vmícháme ostatní uvedené suroviny. Vše důkladně promísíme a vzniklé hladké těsto vložíme asi na 15 minut do mrazáku.
 - 
                                2
Ztuhlé těsto rozválíme na hrubou moukou posypaném vále na plát vysoký asi 4 mm. Z něj vykrájíme hvězdičky a opatrně je přendáme na tukem vymazaný plech.
 - 
                                3
Každou potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme dvěma ořechy. V horké troubě upečeme dorůžova.