Bramborový salát s křepelčími vejci
Suroviny
- 800 g Brambory rané
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 10 ks Vejce křepelčí
 - 0.5 ks Cibule červená
 - 3 polévková lžíce Kapary
 - 2 polévková lžíce Ančovičky konzervované
 - 2 polévková lžíce Estragon
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 4 polévková lžíce Majonéza
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 244 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 236.8 mg
 - Draslík 203.3 mg
 - Vláknina 6610 mg
 - Vitamín A 6610 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Křepelčí vejce vaříme 3 minuty.
 - 
                                3
Červenou cibuli nakrájíme na jemno a dáme do misky.
 - 
                                4
K cibuli přidáme hrst kapary a nasekané ančovičky.
 - 
                                5
Přidáme i estragon, petrželku a pažitku - vše nasekané na jemno.
 - 
                                6
Osolíme a opepříme.
 - 
                                7
Přidáme nakrájené brambory a majonézu.
 - 
                                8
Promícháme a nahoru dáme přepůlená křepelčí vejce.
 - 
                                9
Zakápneme olivovým olejem, vychladíme a podáváme.