Salát Barbra s kachními prsíčky
Suroviny
- 300 g Kachní prsa
 - 150 g Salát
 - 7 g Sůl
 - 50 g Čerstvý sýr
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 7 g Tabasco
 - 400 g Listové těsto
 - 150 ml Mléko kefírové
 - 0.2 ks Celer řapíkatý
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 4 polévková lžíce Ořechy pekanové
 - 6 polévková lžíce Řeřicha
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5744 kcal
 - Sacharidy 493 g
 - Tuky 355 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 211 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 87.8 mg
 - Draslík 257.4 mg
 - Vláknina 5132.5 mg
 - Vitamín A 5132.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listové těsto vyválíme a přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem. Na plechu ho nakrájíme na kostičky velikosti krutonů. Pečeme 10-15 minut na 200 °C.
 - 
                                2
Kůži na kachních prsou několikrát nařízneme. Osolíme. Smažíme na pánvi vhodné do trouby 8 minut po straně z kůží a 2 minuty z druhé strany. Poté přidáme med a prsíčka ve šťávě pořádně obalíme. Pečeme 8-15 minut (podle velikosti prsíček).
 - 
                                3
Dva řapíky celeru oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme s ořechy a salátem.
 - 
                                4
Kefír, čerstvý sýr, sůl, pepř, řeřichu, olej a pár kapek tabasca rozmixujeme na jemno.
 - 
                                5
Salát rozdělíme na talíře, na to položíme na plátky nakrájená kachní prsíčka a přelijeme dresinkem. Podáváme s krutonky.