Puding s mléčnou rýží a broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Kompot broskvový
  • 1.67 g Máslo čerstvé
  • 8.33 g Rýže jasmínová
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 50 ml Voda pitná
  • 0.17 ks Vanilkový lusk
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • 0.33 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 0.33 polévková lžíce Puding
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 36 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 24.4 mg
  • Vláknina 683.2 mg
  • Vitamín A 683.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 103.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kompotované broskve bez slupky slijeme ze šťávy, pokrájíme je na malé kousky, dáme je do misky, promícháme s javorovým sirupem a rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby z nich nebyla kaše. Rozmixované broskve promícháme s rýžovým pudingem. Podáváme ho mírně teplý.

  • 2

    Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti [62024]:

  • 3

    Dobře promytou rýži dáme do kastrólku, zalejeme ji vodou a vaříme ji doměkka minimálně 20 minut. Uvařenou rýži dáme do síta, aby přebytečná voda odkapala. Mezitím si v rendlíku s nepřilnavým dnem uvaříme vanilkový puding: ve 100ml mléka si rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu se 2 lžícemi třtinového cukru. Pravou vanilku podélně rozkrojíme ostrým nožem, zrníčka vyškrábneme a zamícháme do rozmíchaného pudingu. 400ml mléka si nalejeme do rendlíku a přivedeme ho k varu. Vymíhaný puding nalejeme do vroucího mléka a stálého míchání ho vaříme 1 minutu, uvařený puding odstavíme z plotny. Poté do pudinku zamícháme uvařenou rýži a necháme ji asi 10 minut v klidu, aby nasákla mléko (kravské/kojenecké/mateřské).

  • 4

    Troubu si předehřejeme na 150°C. Rýžovo-pudingovou směs dáme do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli máslem, uhladíme ji, pokryjeme plátky másla (15g) a dáme do trouby péct minimálně na 1-2 hodiny. Občas rýži promícháme. Pudinkovou rýži si rozdělíme na porce. Dítěti ji podáváme teplou.

Komentáře k receptu