Puding s mléčnou rýží a broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 36 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 2 mg
 - Draslík 24.4 mg
 - Vláknina 683.2 mg
 - Vitamín A 683.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 103.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kompotované broskve bez slupky slijeme ze šťávy, pokrájíme je na malé kousky, dáme je do misky, promícháme s javorovým sirupem a rozmixujeme tyčovým mixérem tak, aby z nich nebyla kaše. Rozmixované broskve promícháme s rýžovým pudingem. Podáváme ho mírně teplý.
 - 
                                2
Pečený rýžový puding s vanilkou pro děti [62024]:
 - 
                                3
Dobře promytou rýži dáme do kastrólku, zalejeme ji vodou a vaříme ji doměkka minimálně 20 minut. Uvařenou rýži dáme do síta, aby přebytečná voda odkapala. Mezitím si v rendlíku s nepřilnavým dnem uvaříme vanilkový puding: ve 100ml mléka si rozmícháme 2 lžíce vanilkového pudingu se 2 lžícemi třtinového cukru. Pravou vanilku podélně rozkrojíme ostrým nožem, zrníčka vyškrábneme a zamícháme do rozmíchaného pudingu. 400ml mléka si nalejeme do rendlíku a přivedeme ho k varu. Vymíhaný puding nalejeme do vroucího mléka a stálého míchání ho vaříme 1 minutu, uvařený puding odstavíme z plotny. Poté do pudinku zamícháme uvařenou rýži a necháme ji asi 10 minut v klidu, aby nasákla mléko (kravské/kojenecké/mateřské).
 - 
                                4
Troubu si předehřejeme na 150°C. Rýžovo-pudingovou směs dáme do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli máslem, uhladíme ji, pokryjeme plátky másla (15g) a dáme do trouby péct minimálně na 1-2 hodiny. Občas rýži promícháme. Pudinkovou rýži si rozdělíme na porce. Dítěti ji podáváme teplou.