Nadýchané vanilkové pusinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 22.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si předehřejeme troubu na 165°C. Pečící plechy vyložíme pečícím papírem.

  • 2

    Čerstvá vejce s pokojovou teplotou rozklepneme a pečlivě oddělíme bílky a žloutky zvlášť. Žloutky si odložíme do sklenice s víčkem a odložíme je do lednice, pro přípravu jiného receptu.

  • 3

    Bílky dáme do čisté mísy, přidáme k nim špetku soli a ručním elektrickým šlehačem je vyšlháme na na sníh s pevnou konzistencí. Poté přidáme do bílku vanilkový extrakt. Za stálého šlehání budeme po lžicích přidávat jemný krupicový cukr, ten přidáme vždy, když se na sněhu začnou tvořit špičky a při promnutí mezi prsty je cukr rozpuštěný.

  • 4

    Pečící papír v rozích plechů přichytíme, aby se nenadzdvihoval. Do rohu plechů pod papír dáme po kapičce sněhu a papír přitiskneme k plechu.

  • 5

    Sníh dáme do cukrářského sáčku s větší ozdobnou hubičkou. Na každý plech nastříkáme 6 kopečků ve velikosti tenisových míčků. Plechy se sněhem vložíme do předehřáté trouby, teplotu hned snížíme na 150°C, budeme pomalu péct asi 40 minut. Po upečení, troubu vypneme, pusinky necháme vychladnout v pootevřené troubě.

  • 6

    Upečené pusinky budou mít slabě narůžovělý nádech a měly by být z vrchu křupavé.

Komentáře k receptu