Avokádový toast s kapustou, slaninou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 80 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1063 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 253.8 mg
  • Draslík 1493.4 mg
  • Vláknina 17952 mg
  • Vitamín A 17952 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 305.8 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na 4 plátky. Chléb také na 4 plátky.

  • 2

    Slaninu opečeme nasucho dokřupava. Vyjmeme ji a na pánev dáme olej, nakrájenou kapustu a utřený česnek, chilli, sůl a pepř a dvě minuty smažíme.

  • 3

    Směs vyjmeme a jedno po druhém usmažíme vejce – abychom získali volská oka s ještě tekutým žloutkem.

  • 4

    Vyjmeme a nakonec opečeme ještě chléb z obou stran. Potřeme ho majonézou, na to navršíme kapustovou směs, slaninu a nakonec vejce.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu