Avokádový toast s kapustou, slaninou a vejci
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
 - 80 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
 - 7 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
 - 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Kapusta hlávková
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Majonéza
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1063 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 253.8 mg
 - Draslík 1493.4 mg
 - Vláknina 17952 mg
 - Vitamín A 17952 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 305.8 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na 4 plátky. Chléb také na 4 plátky.
 - 
                                2
Slaninu opečeme nasucho dokřupava. Vyjmeme ji a na pánev dáme olej, nakrájenou kapustu a utřený česnek, chilli, sůl a pepř a dvě minuty smažíme.
 - 
                                3
Směs vyjmeme a jedno po druhém usmažíme vejce – abychom získali volská oka s ještě tekutým žloutkem.
 - 
                                4
Vyjmeme a nakonec opečeme ještě chléb z obou stran. Potřeme ho majonézou, na to navršíme kapustovou směs, slaninu a nakonec vejce.
 - 
                                5
Ihned podáváme.