Jahodové kopečky s bílou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 256 g Noe Pšeničná mouka hladká světlá
  • 100 g Cukr moučka
  • 70 g Bílá čokoláda
  • 225 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 37 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 34.6 mg
  • Draslík 71.5 mg
  • Vláknina 709.7 mg
  • Vitamín A 709.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 2

    Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, cukr a promícháme. Poté přidáme studené nastrouhané máslo (pouze 5 lžic) a rukama prohněteme.

  • 3

    Jahody nasekáme na kousky a přidáme je do směsi spolu s nasekanou bílou čokoládou. Dobře propracujeme.

  • 4

    Těsto rozdělíme do 12 kopečků na pečícím papíře. Pečeme 16 – 20 minut.

  • 5

    Mezitím si připravíme polevu: smícháme citronovou šťávu a rozpuštěné zbylé máslo a postupně přidáváme cukr za stálého šlehání. Pokud už se vám zdá poleva dost hustá, přestaňte přidávat cukr.

  • 6

    Kopečky přelijeme polevou a podáváme.

Komentáře k receptu