Dýňová buchta s čokoládovými kousky
Suroviny
- 110 g Cukr třtinový
 - 227 g Máslo čerstvé
 - 150 g Cukr krupice
 - 150 g Čokoládové kousky
 - 150 g Dýňové pyré
 - 256 g Noe Pšeničná mouka hladká světlá
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.75 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
 - 2 kávová lžička Vanilkový extrakt
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 28.8 mg
 - Draslík 16.9 mg
 - Vláknina 1272.7 mg
 - Vitamín A 1272.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřeme na 180 °C.
 - 
                                2
Ve velké míse smícháme mouku, skořici, zázvor, nové koření, hřebíček, kypřící prášek a sůl.
 - 
                                3
Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Cukry by se měly rozpustit. Poté přidáme vejce, vanilku a dýňové pyré. Když se směs kompletně spojí, vmícháme suché ingredience.
 - 
                                4
Nakonec přimícháme ještě čokoládové kousky, jednu třetinu si dáme stranou.
 - 
                                5
Těsto nalijeme do vyšší pečící formy o velikosti cca 32 x 22 cm. Posypeme zbylou čokoládou a pečeme 30-35 minut.
 - 
                                6
Podáváme po vychlazení.