Dýňovo-čokoládové hrudky
Suroviny
- 256 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Čokoládové kousky
 - 50 g Cukr moučka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 polévková lžíce Cukr krystal
 - 6 polévková lžíce Dýňové pyré
 - 1 polévková lžíce Kypřící prášek do pečiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 218 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 68.5 mg
 - Draslík 17.3 mg
 - Vláknina 4584.3 mg
 - Vitamín A 4584.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
 - 
                                2
Ve velké míse smícháme mouku, cukr moučka, kypřící prášek, sůl, skořici, muškátový oříšek, hřebíček a zázvor. Dobře promícháme.
 - 
                                3
Máslo nastrouháme najemno a přidáme ho do sypké směsi. Přidáme také dýni, smetanu a vejce a vypracujeme těsto. Nakonec ještě vmícháme čokoládové kousky a promícháme.
 - 
                                4
Ze směsi odebíráme těsto po lžících a klademe ho na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením necháme asi na 30 minut v lednici.
 - 
                                5
Poté pečeme 15 minut.
 - 
                                6
Po vychlazení podáváme.