Gentská telecí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Telecí maso přední
  • 200 g Brambory
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Pórek
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 146.2 mg
  • Draslík 761 mg
  • Vláknina 13444.2 mg
  • Vitamín A 13444.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme vařit maso na polévku. Zeleninu očistíme od nečistot a přidáme k masu. Dolijeme dva litry vody a osolíme. Necháme vařit cca hodinu. Maso pak obereme od kostí.

  • 2

    Zeleninu vyndáme z vývaru a nakrájíme na drobno. Pórek na kroužky, cibuli na plátky a celer co nejvíce na drobno. To samé uděláme s bramborami a cibulí. Polévku poté dochutíme pepřem a solí, vaříme ještě cca dvacet minut.

  • 3

    Do misky oddělíme žloutek a smícháme ho s moukou. Vše důkladně promícháme a za stálého míchání polévky pomalu přidáváme do hrnce. Na úplný závěr nasekáme petrželku a přidáme ji do polévky. Popřípadě ji dochutí solí a pepřem.

Komentáře k receptu