Žampionové pyré
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 53 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 75.5 mg
- Draslík 609.6 mg
- Vláknina 3860 mg
- Vitamín A 3860 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné žampiony prolisujeme sítem a vymačkáme z nich vodu přes čistý hadřík. 
- 
                                2Do kastrolu dáme rozehřát část másla, přidáme připravené houby, sůl, pepř, špetku muškátu a citronovou šťávu. Po 10 minutách dušení přidáme bešamel a zbylé máslo. 
- 
                                3Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        