Zajíc po nicesku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Zaječí maso
  • 250 g Klobása vepřová
  • 100 g Olivy nakládané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 7 dl Víno červené
  • 0.3 dl Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 806 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 165.8 mg
  • Draslík 997.3 mg
  • Vláknina 3046.3 mg
  • Vitamín A 3046.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného, vykuchaného a omytého zajíce nakrájíme na kousky.

  • 2

    V hrnci na oleji maso opečeme, polijeme koňakem a flambujeme.

  • 3

    Přilijeme víno, přidáme svazek bylinek, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 1 hodinu.

  • 4

    Ve vařící vodě spaříme cibulky a přidáme je do hrnce se zajícem spolu s nakrájenými klobásami a olivami. Dochutíme solí a pepřem a dusíme ještě další hodinu.

  • 5

    Kousky zajíce a klobásky narovnáme na nahřátou mísu, omáčku necháme ještě vyvařit a nakonec ji nalijeme na maso.

Komentáře k receptu