Chřest po vlámsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 kg Chřest bílý
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 167.7 mg
  • Draslík 913.5 mg
  • Vláknina 18628.8 mg
  • Vitamín A 18628.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.7 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozmělníme 2 uvařené žloutky. Za stálého míchání přidáváme po troškách 150 g vřelého másla, do vzniklé omáčky vložíme nasekaný kerblík a nasekanou pažitku.

  • 2

    Omáčkou polijeme předem uvařený, teplý chřest.

Komentáře k receptu