Palačinky s provensálským ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Maso mleté - mix
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 420 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Provensálské koření
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 146.9 mg
  • Draslík 273.7 mg
  • Vláknina 4958.5 mg
  • Vitamín A 4958.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpuštěné, prochladlé máslo promícháme s moukou, mlékem, vejci a špetkou soli. Vzniklé hladké těstíčko necháme asi 30 minut sát.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a zprudka je opečeme. Vmícháme rajčata i s nálevem a podusíme pod pokličkou asi 20 minut. Osolíme, opepříme a ochutíme provensálskými bylinkami. Necháme na teplém místě.

  • 3

    Na rozehřátém oleji postupně usmažíme z těstíčka 4 palačinky. Upravíme je na talíře, poklademe mletým masem a složíme do trojúhelníků.

Komentáře k receptu