Baskická čokoládová pěna
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 15 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 129.1 mg
- Draslík 206.6 mg
- Vláknina 4200 mg
- Vitamín A 4200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci smícháme čokoládu, nalámanou na malé kousky, s vodou. 
- 
                                2Vaříme při velmi nízké teplotě až do hustého krému. 
- 
                                3Odstavíme, necháme trochu vychladnout a přimícháme máslo. 
- 
                                4Postupně zašleháme žloutky a přiléváme rum. Z bílků ušleháme pevný sníh, pomalu smícháme s pěnou. 
- 
                                5Nalijeme do misek a necháme přes noc vychladit. Podáváme se šlehačkou a čokoládovými hoblinami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        