Nádivka z koroptvičky s panádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 250 g Koroptev
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 772 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 530.3 mg
  • Draslík 104.6 mg
  • Vláknina 3071 mg
  • Vitamín A 3071 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 523.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílý chléb namočíme do osoleném horkého mléka, chvilku necháme nasáknout a vylijeme na rozpálenou pánev. Za občasného míchání necháme odpařovat tak dlouho, až vznikne středně husté těsto - panáda.

  • 2

    Čtvrt kila předem uvařeného koroptvího mletého masa smícháme se žloutky a vychladlou panádou. Osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Vypracujeme hladké těsto. Teprve nyní zapracujeme do těsta máslo a nádivku dáme do chladu.

Komentáře k receptu