Provensálské kuřecí řízky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 4 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 815 mg
- Vláknina 2639.8 mg
- Vitamín A 2639.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté a osušené kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Řízky po obou stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji, a potom je zvolna dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě doměkka. 
- 
                                2Očištěnou a omytou brokolici uvaříme v osolené vodě. Do horkého oleje vložíme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a na růžičky rozebranou, uvařenou brokolici. Vše krátce prohřejeme a podáváme. 
- 
                                3Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        