Pečené kuře s bramborami a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 1200 g Kuře
  • 170 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Tymián sušený
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1146 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 1573.7 mg
  • Vláknina 18044.8 mg
  • Vitamín A 18044.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl nakrájíme na čtvrtiny, lilek nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme semen a rozkrájíme ji na čtvrtiny. Kuře potřeme olejem, osolíme, opepříme. Polovinu citronu s tymiánem do něj vložíme a pečeme ho třicet minut v předehřáté troubě. Poté ho znovu osolíme, otočíme na záda, okolo naskládáme brambory, obojí polijeme masovou šťávou a pokračujeme v pečení dalších třicet minut.

  • 2

    Pak připojíme lilek, papriku, fenykl, česnek, kuře pokapeme olejem, trochu přisolíme, opepříme, zasypeme troškou tymiánu a pečeme dalších třicet až padesát minut, podle potřeby. Zeleninu v průběhu otáčíme a maso a brambory podléváme.

  • 3

    Pokrm podáváme s masovým výpekem.

Komentáře k receptu