Koláč se švestkami po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 345 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 65 ml Brandy peach
  • 170 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Švestky
  • 1.5 šálek Mouka polohrubá
  • 0.666667 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 233.6 mg
  • Draslík 106.3 mg
  • Vláknina 2262.5 mg
  • Vitamín A 2262.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vypeckované švestky necháme čtyři hodiny naložené do brandy. Smícháme mouku, sůl, máslo, cukr žloutky a vypracujeme těsto, které necháme pod folií třicet minut odležet ve varu koule. Těsto pak vyválíme a vložíme do vymazané formy, zakryjeme ho pečícím papírem, zatěžkáme rýží a pečeme asi patnáct minut, pak bez pečícího papíru pokračujeme ještě pět minut.

  • 2

    Na korpus naklademe švestky. Směs šlehačky, mléka a lusku uvedeme do varu a necháme patnáct minut odstát. Vyjmeme vanilkový lusk, směs dáme znova na olej a přimícháme směs vejce s cukrem, povaříme, až se vytvoří krém. Necháme ho vychladnout a nalijeme ho na švestky.

  • 3

    Koláče pečeme dalších dvacet pět minut.

Komentáře k receptu