Drůbky na bugundský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 500 g Kuřecí drůbky
  • 100 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Víno červené
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1107 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 359.5 mg
  • Draslík 518.4 mg
  • Vláknina 4213 mg
  • Vitamín A 4213 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbky pokrájíme nahrubo, cibuli také nahrubo, slaninu na kostičky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme slaninu a opékáme 2 minuty.

  • 3

    Přidáme drůbky, cibuli, krátce orestujeme, zasypeme moukou, ještě chvilku smažíme a podlijeme červeným vínem. Vaříme 10 minut zprudka. Osolíme, opepříme. Jak se bude víno odpařovat, přiléváme vývar. Přisypeme posekanou petrželku a tymián. Zmírníme oheň a vaříme dalších 20 minut.

  • 4

    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu