Salát z jablek a sleďů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Jablka
  • 70 g Červená řepa
  • 300 g Sleď čerstvý
  • 50 ml Ocet Sherry
  • 50 ml Olej olivový
  • 60 ml Hořčice
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 79.4 mg
  • Vláknina 3183 mg
  • Vitamín A 3183 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Ihned zalijeme citrónovou šťávou a dáme stranou.

  • 2

    Řepu oloupeme a taktéž pokrájíme na menší kousky, stejně jako filety ze sledě.

  • 3

    Z octa, oleje, hořčice, soli a pepře vyrobíme zálivku.

  • 4

    Všechny suroviny smícháme dohromady a zalijeme připraveným dresinkem.

  • 5

    Osolíme a opepříme dle chuti a ihned podáváme.

Komentáře k receptu