Míchaná vejce na jihofrancouzský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Paprika červená
  • 90 g Tykev
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 6 g Kerblík
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 506.7 mg
  • Draslík 349.3 mg
  • Vláknina 2140 mg
  • Vitamín A 2140 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Glazovaný talíř necháme rozehřát na plotně, potřeme máslem a minutu na něm smažíme pokrájenou cibuli.

  • 2

    Papriku nahřejeme v troubě, oloupeme slupku, vypeckujeme a dužinu pokrájíme společně s oloupanou tykví na menší kousky.

  • 3

    Osolíme a přidáme s 24 ml vody a 5 g másla na rozpálený talíř.

  • 4

    Zakryjeme potravinářskou fólií, necháme 4 minuty dusit.

  • 5

    Přidáme zbytek másla, necháme rozehřát a poté vlijeme rozkleplá vejce a mléko. Osolíme, rozšleháme a necháme 2 minuty péct na nejvyšší teplotu.

  • 6

    Hotová vejce z kraje talíře přihrneme na prostředek a dál pečeme. Několikrát ještě takto promícháme.

  • 7

    Před podáváním dochutíme dle potřeby, posypeme sekanou petrželí a kerblíkem.

Komentáře k receptu