Francouzská železitá polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1149 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 722.9 mg
- Vláknina 7711.7 mg
- Vitamín A 7711.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme nasekané špenátové listy a obě suroviny asi dvě minuty restujeme. 
- 
                                2Orestovanou směs lehce zasypeme moukou zalijeme trochou studeného vývaru a dobře promícháme.Pak přidáme hrášek,špetku cukru, vegetu přilijeme zbytek vývaru a za občasného míchání přivedeme do varu. Poté vaříme zvolna ještě několik minut, aby hrášek změkl. 
- 
                                3Po uvaření odstavíme a rozmixujeme do krémové konzistence. 
- 
                                4Rozmixovanou polévku dochutíme solí, zlehka prohřejeme, přidáme nasekanou pažitku a servírujeme. 
- 
                                5Porce na talířích ozdobíme lístkem čerstvé máty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        