Hřiby á la bordelaise
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 144 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 16.3 mg
- Draslík 770.9 mg
- Vláknina 2271.5 mg
- Vitamín A 2271.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. 
- 
                                2Osolíme, opepříme, podlijeme 100 ml vody a necháme 15 minut dusit přikryté pokličkou. 
- 
                                3Občas promícháme. 
- 
                                4Dušené houby necháme dobře okapat. 
- 
                                5Česnek oloupeme a společně s petrželí rozmixujeme na jemno. 
- 
                                6Máslo s olejem necháme rozehřát, 10 minut na něm smažíme houby. 
- 
                                7Poté posypeme petrželí s česnekem, smažíme ještě 5 minut. 
- 
                                8Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        