Koblihy pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 12 g Droždí sušené
  • 5 g Cukr moučkový
  • 15 g Sůl
  • 150 g Marmeláda jahodová
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1024 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 223.6 mg
  • Draslík 71.2 mg
  • Vláknina 1076 mg
  • Vitamín A 1076 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnku nalijeme vlažné mléko, přisypeme sušené droždí, přidáme špetku soli a necháme na teplém místě vzejít.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, vejce, cukr, sůl, přilijeme kvásek, vypracujeme těsto. Na teplém místě necháme vykynout.

  • 3

    Těsto rozválíme na silnější plát, rozřežeme na kostičky, do každé kostičky doprostřed vložíme lžičku marmelády, okraje těsta spolu spojíme. V ruce uválíme do kuličky.

  • 4

    Plech vysteleme papírem na pečení, vyskládáme na něj koblížky, potřeme olejem a dáme zapéct. Pečeme 15 až 20 minut.

  • 5

    Hotové koblížky servírujeme teplé i studené a zdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu