Studená polévka z řepy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1327 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 796.7 mg
- Vláknina 13384.8 mg
- Vitamín A 13384.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Řepu omyjeme, pokrájíme na větší kousky a dáme vařit do vroucí vody, osolíme a uvedeme k varu. Vaříme do změknutí cca 45 minut. 
- 
                                2Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Smícháme s cukrem a přiklopené necháme 10 minut dusit na pánvi. 
- 
                                3Poté přilijeme víno a ocet a vaříme do zhoustnutí omáčky. 
- 
                                4Omáčku z vína přilijeme k řepě, přidáme vývar, necháme povařit 10 minut a poté odstavíme z plotny. 
- 
                                5Rozmixujeme na kaši, osolíme a opepříme dle chuti. 
- 
                                6Polévku necháme dobře vystydnout. 
- 
                                7Jogurt smícháme se strouhaným křenem a sekanou pažitkou. Vzniklou směsí ozdobíme jednotlivé porce polévky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        