Kuře středozemní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Bazalka
  • 4 ks Kuřecí čtvrtky
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 851 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 21.1 mg
  • Vláknina 8725 mg
  • Vitamín A 8725 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme rajčatový protlak, pokrájený česnek, olivový olej, jogurt a listy bazalky. Marinádu přendáme do mísy, aby se do ní vešly porce kuřete a byly marinádou pokryty. Necháme 2 hodiny marinovat v lednici, poté vyndáme a necháme 30 minut v pokojové teplotě.

  • 2

    Maso grilujeme 40 minut a často otáčíme.

  • 3

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu