Plátky vepřové kýty s hruškami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Kompot hruškový
  • 300 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 750 g Vepřová kýta
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 136.5 mg
  • Draslík 569.1 mg
  • Vláknina 3226.5 mg
  • Vitamín A 3226.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kýty nakrájíme řízky a naklepeme, kompotované půlky hrušek slijeme a necháme okapat, sýr nakrájíme na plátky.

  • 2

    Řízky zprudka opečeme po obou stranách v kastrolu na oleji, osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme půlku hrušky, přiklopíme a na mírném plameni zhruba 5 minut prohříváme. Poklici odklopíme, plátky s hruškami přeložíme do zapékací mísy i s výpekem. Hrušky přikryjeme plátky hermelínu a necháme asi 2 minuty pod grilem.

Komentáře k receptu