Netradiční čočka s fenyklem a pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1375 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 1154.2 mg
 - Vláknina 27515 mg
 - Vitamín A 27515 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.6 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vařícím zeleninovém vývaru vaříme čočku na mírném ohni doměkka asi 20 minut. Hotovou jí scedíme a nasypeme do salátové mísy.
 - 
                                2
Nad salátovou mísou vyloupneme do čočky dužninu z pomerančů, zbavenou kůry a blan.
 - 
                                3
Přidáme očištěný, jader zbavený a na tenké plátky nakrájený fenykl.
 - 
                                4
Vedle v malé misce smícháme ocet s nadrobno nasekanou šalotkou, čerstvě nastrouhaným zázvorem, olejem, solí a pepřem. Takto připravenou zálivku vlijeme do připravené směsi v salátové míse a vše poctivě promícháme.
 - 
                                5
Servírujeme studené.