Kuřecí paillard s citronem a bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 516 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 157 mg
 - Draslík 973.8 mg
 - Vláknina 1366 mg
 - Vitamín A 1366 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si marinádu: smícháme utřený česnek se solí, přidáme nasekaný rozmarýn a šalvěj, vmícháme citronovou šťávu a kůru (množství obojího dle chuti). Nakonec přidáme pepř a tři lžíce olivového oleje.
 - 
                                2
Kuřecí maso nakrájíme na plátky tlusté asi 0,5 cm. Dáme do mísy a zalijeme marinádou. Necháme v lednici aspoň 2 hodiny. Poté ho opečeme na pánvi nebo na grilu 2 minuty z každé strany.
 - 
                                3
Připravíme si zálivku na salát. Zbylý olej vyšleháme s octem, osolíme a opepříme. Poté vmícháme parmezán.
 - 
                                4
Kuřecí maso podáváme se salátem, přelité zálivkou se skrojky citronu.