Guláš irský s knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jehněčí kotlety
  • 25 g Ovesné vločky
  • 90 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Kroupy ječné
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Celer - nať
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.3 dl Voda pitná
  • 8.5 dl Vývar jehněčí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 836 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 167.7 mg
  • Draslík 1424.2 mg
  • Vláknina 15056.8 mg
  • Vitamín A 15056.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uděláme si knedlíčky - do velké mísy dáme ovesné vločky, mouku s kypřicím práškem, sůl a petrželku. Vmícháme rostlinný tuk a přilijeme vodu. Vypracujeme měkké nelepkavé těsto. Uděláme z něj 8 knedlíčků, zakryjeme a dáme stranou.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi rostlinný olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, mrkev, celer a pórek cca 5 minut. Přidáme vývar, jehněčí maso a ječné kroupy. Přivedeme k varu a poté zmírníme plamen. Přikryjeme pokličkou a 20 minut povaříme. Přidáme pokrájené brambory a dalších 20 minut povaříme. Do pánve vložíme knedlíčky a pod pokličkou povaříme 20 minut.

  • 3

    Osolíme, opepříme a podáváme ozdobené petrželkou.

Komentáře k receptu