Irský beran na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 45 g Cibule
  • 500 g Mrkev kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 800 g Skopové maso přední
  • 100 g Petržel kořen
  • 500 ml Voda pitná
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 234 g
  • Sodík 935 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 122.2 mg
  • Draslík 1532.2 mg
  • Vláknina 19346.7 mg
  • Vitamín A 19346.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce dáme na kostičky pokrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět. Na slaninu dáváme postupně vrstvy na kostky nakrájeného masa, kolečka brambor, nadrobno pokrájenou cibuli, nastrouhanou zeleninu a nakrájené zelí. Osolíme, opepříme, přelijeme vývarem a vodou, aby vše bylo potopeno.

  • 2

    Zvolna dusíme 80 minut. Na talíři sypeme petrželkou.

Komentáře k receptu