Cibulová kaše s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 68 mg
 - Draslík 303.7 mg
 - Vláknina 8640 mg
 - Vitamín A 8640 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a jablka oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                2
Na másle pod pokličkou nejdříve podusíme jablka, po chvíli přidáme cibuli, osolíme a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Potom vše prolisujeme přes síto, dáme znovu na oheň a přidáme smetanu ke šlehání a cukr.
 - 
                                4
Podáváme s opečenými bramborami nebo jako přílohu k masu.
 - 
                                5
Kaše je nejlepší z nové cibule, z déle uskladněné je trpká.