Chřest s teplým bramborovým salátem
Suroviny
- 1000 g Chřest bílý
 - 50 g Šunka drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Brambory
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 4 polévková lžíce Pažitka
 - 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 743.2 mg
 - Vláknina 15429.8 mg
 - Vitamín A 15429.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané, na kostky nakrájené brambory, vaříme v osolené vodě asi 15 minut.
 - 
                                2
Šunku rozkrájíme na kostičky, opečeme na pánvi do křupava a podlijeme octem. Vložíme oloupanou, jemně pokrájenou cibuli a dusíme 1 minutu. Přidáme olej, zrnka pepře, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Zálivku necháme částečně vychladnout.
 - 
                                3
Scezené brambory promícháme se zálivkou. Omytý a očištěný chřest vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                4
Na talíře upravíme chřest s omytými listy salátu a bramborovým salátem. Pokrm posypeme nakrájenou pažitkou.